Een hobby beoefenen, samen zijn met mensen waarbij je je goed voelt, geeft plezier en energie.
Invulling van vrije tijd is iets heel persoonlijks. Daarom gaan we met de cliënt en zijn netwerk op zoek naar vrijetijdsinvulling die aansluit bij hun noden en wensen.
We proberen vrije tijd zo goed mogelijk in te vullen.


We hebben daarvoor een vrijetijdscoach die mee kan zoeken op basis van mogelijkheden en interesses.
Samen met diverse verenigingen en clubs gaan we voor iedereen op zoek naar een antwoord op zijn ondersteuningsvraag.

Een greep uit het aanbod:

(klik op de foto's om ze groter te bekijken)In Emiliani zijn dan ook verschillende mogelijkheden:


Groepsactiviteiten | Individuele activiteiten

Groepsactiviteiten

In ons aanbod zitten groepsactiviteiten met nabijheid van een professioneel ondersteuner. We bieden voor elk wat wils: van muzikale activiteiten, over samen koken, tot zwemmen in groepsverband.Luc en het collectief


“Luc komt al sinds de start naar ons atelier,” vertelt Marijke. “Hij heeft een breed interesseveld en staat steeds open voor nieuwe ideeën en projecten. Hij plakt, knipt en maakt graag collages. Dankzij het projectatelier is ook zijn interesse voor schilderen en 3D-werken aangewakkerd. Hij heeft samen met het collectief al een eigen tentoonstelling achter de rug in een verlaten woning in Deinze. ‘Het collectief’ bestaat uit de andere deelnemers van het atelier die ondersteunend en uitvoerend helpen bij de uitwerking van Luc’s kunstwerken.”

Luc nam deel aan het project Amazing Art, een samenwerking tussen Agora, De Sperwer, Mozaïek en Emiliani. Daarvoor maakte hij een sculptuur van een pluchen Pink Panther, omzwachteld met touw en gepositioneerd op een sokkel. De kunstwerken werden een maand lang tentoongesteld in de verschillende etalages in Lokeren, met als apotheose een veiling waar de werken verkocht werden. Er werd maar liefst 11.000 euro opgehaald.

“Luc bezoekt graag musea en gebruikt dit om inspiratie op te doen voor zijn eigen werk. Hij heeft dan ook al heel wat Vlaamse musea bezocht,” gaat Marijke verder. “Momenteel laat hij zich inspireren door Dirk Zoete, een kunstenaar die vooral werkt met tekeningen, schaalmodellen en beeldhouwkunst. Luc experimenteert met ruimte en grafiet, en wij wachten nieuwsgierig op het eindresultaat.”

Individuele activiteiten

Voor wie meer heeft aan individuele activiteiten, ondersteunen we bij een fietstocht maken, rustig snoezelen, een kunstwerk creëren, … De ondersteuning kan de vorm krijgen van dichte nabijheid van een professioneel ondersteuner of van ondersteuning vanop meer afstand door de vrijetijdscoach bij deelname aan een club of vereniging in de maatschappij.Special champion Lieven


Lieven neemt al jaren deel aan de Special Olympics … en met succes!

“In 1997 won ik voor de eerste keer goud met zwemmen,” vertelt Lieven trots. “Ik heb in totaal al 8 bekers en 9 gouden medailles gewonnen. Ik ben al 2 keer wereldkampioen geweest, 5 keer nationaal kampioen en 1 keer Europees kampioen. Ik ben erg goed in badminton, zwemmen en fietsen. Ik ga vaak trainen. Dat doe ik steeds samen met Gunter, mijn sportbegeleider. Nu ben ik volop bezig met de trainingen voor de volgende Special Olympics. Ik moet eerst de preselectie halen, maar denk wel dat het mij zal lukken. Ik ben al 2 keer in Griekenland geweest en 1 keer in Los Angeles voor de wereldspelen.”

“Ik hou ook van voetbal en speel bij twee ploegen: de G-ploeg van Lokeren en de G-ploeg van Beveren. En op woensdag ga ik dansen.”

Heb je vragen over of interesse in ons aanbod?
Aarzel niet en neem contact op met onze coach vrije tijd via 09 348 17 39 of coachvrijetijd@emiliani.be