Week van de Vrijwilliger: Alan & Brenda

Met goed gezelschap naar de film
20 februari 2018
Week van de Vrijwilliger: Marc tot de 2e macht
7 maart 2018

In de Week van de Vrijwilliger willen we graag een aantal van onze vrijwilligers in de kijker zetten. Brenda is pas recent vrijwilliger geworden bij Emiliani. Sinds enkele maanden gaat ze samen met Alan op stap en doen ze activiteiten die vooral rond voetbal gaan.

“Ik ben eigenlijk toevallig op de website van Emiliani gekomen en zag daar de oproep voor een vrijwilliger voor Alan. Ik wou al langer vrijwilligerswerk doen maar mijn drukke agenda liet het moeilijk toe. Wanneer ik die oproep zag besloot ik toch te reageren: Alan houdt van voetbal en mijn man speelt in een ploegje. Ik dacht dat samen gaan kijken wel leuk zou zijn.”

“Na een eerste kennismaking met Alan was het eigenlijk direct koek en ei. We voelen ons op ons gemak bij elkaar en hij geniet zichtbaar van de activiteiten die we doen. Ik heb er ook mijn gezin bij betrokken. Voor een activiteit komt Alan bij ons eten en dat is altijd gezellig. Mijn kinderen hadden eerst wat twijfels maar vanaf ze Alan voor het eerst leerden kennen was die twijfel meer dan weg. Nu gaan mijn kinderen soms mee met mij en Alan, zoals naar de avant-premiere van de FC De Kampioenen film. Die foto is daar genomen en nadien kwam de cast van de film ook op het podium. Alan kon zijn ogen niet geloven!”

Wil jij ook vrijwilliger worden? Je kan steeds contact met ons opnemen via info@emiliani.be of op het nummer 09 348 17 39.