Géén bezoek meer voor een onbepaalde tijd …
De strijd tegen Corona is niet enkel een strijd tegen een virus, maar ook een strijd van de mensheid als sociaal wezen. Onze relaties staan onder druk, we begroeten elkaar inmiddels met een elleboogstoot, mailen en telefoneren méér, gaan voor het raam staan in het woonzorgcentrum om naar de oma te zwaaien, … kortom we zoeken allen naar een zo goed mogelijke oplossing in deze vreemde periode.
Emiliani heeft intussen voor elke woning een tablet ter beschikking gesteld om zo de cliënten in contact te kunnen laten treden met hun familie.

De mama van Pieter (Korendreef 1) aan het woord:

“De dag vóór Pieter zijn verjaardag kwamen we deze reeds vieren in Emiliani.
We gingen naar de cafetaria om daar van de lekkere taart te smullen.
De feestpret was even later toch wat bedaard, want we kregen de boodschap dat door de Coronamaatregelen we een keuze konden maken om Pieter mee naar huis te nemen of hem in Emiliani te laten verblijven, dit laatste vonden we de meest veilige optie voor Pieter.

We proberen nu minstens 2 keer per week, meestal op dinsdag en vrijdag te Skypen met onze Pieter, dan zitten we met z’n allen (mama, papa, broer en zus) achter het scherm.
Op deze manier zijn de contacten in de week wat verspreid.

Als het videobellen start dan verschiet Pieter steeds een beetje, zijn gezicht kleurt dan wat rood aan, puur uit enthousiasme. Dat is wel grappig om te zien. Pieter kan niet praten, dus wij vertellen wat en aan de interactie zie je dan of hij het leuk vindt of niet. Voor Pieter moeten deze momenten niet te lang duren, heel even is voor hem genoeg.

Uit de woning vertelde een ondersteuner dat Pieter na een Skypegesprek eens ging kijken vanuit het raam naar de parking, wellicht omdat hij dacht dat we op komst waren. Voor Pieter is dit natuurlijk moeilijk te vatten. Ondanks alles zijn we tevreden dat dit mogelijk is.”

Sabine – mama van Pieter – Korendreef 1