Miet aan het woord:

Stijn had dinsdag zijn eerste individuele Skype-logopedie-sessie. Hij herkende me onmiddellijk toen ik in beeld kwam. Wel even wennen… “Waar is Miet?” Hij keek even achter de tablet om te kijken of ik daar was. Stijn is geïnteresseerd in multimedia zoals computers en tablets.
Hij zei dus zeker geen nee tegen logopedie op een moderne manier. Hij zette zich klaar om aan de sessie te beginnen.  Aan de hand van prenten die ik in de camera toonde, konden we de gebaren oefenen. Stijn keek goed hoe ik de gebaren demonstreerde en probeerde ze zo correct mogelijk na te doen. Voor herhaling vatbaar! Volgende week staat alvast onze volgende sessie gepland.

Kristel aan het woord:

Stefaan kwam vandaag aan de beurt voor zijn eerste skype – logopediesessie. Het was een blij weerzien! Hij vertelde dat hij al had gekleurd de afgelopen dagen en we spraken af dat hij volgende keer wat tekeningen laat zien.  Daarna oefenden we verschillende gebaren door picto’s te tonen en het gebaar uit te voeren.  We deden ook een geheugenspel:  welke gebaren hebben we allemaal geoefend?  Stefaan bleek er zeer goed in te zijn! 

Is dit voor herhaling vatbaar?  Als het van Stefaan afhangt: liefst morgen al!  Een skypesessie kan hij vragen via het nieuwe gebaar ‘tablet’.  We leerden het samen aan Goris.

Patsy kwam ook even gedag zeggen.  Ze toonde haar werk met de parelstickers.  Knap zeg!  Het was fijn om ook jou terug te zien!