Fietscursus in de tuinen van Emiliani

Fietscursus in de tuinen van Emiliani

De dienst Samenleving van Lokeren organiseert in samenwerking met Ontmoetingshuis De Moazoart voor de 6de maal een fietscursus voor volwassen vrouwen die nog niet kunnen fietsen of het door de jaren heen verleerd zijn.

Emiliani stelt hiervoor heel graag 6 weken lang hun tuin ter beschikking, zo kan de basis aangeleerd worden in een veilige omgeving.

 

Krantenartikel – Het Nieuwsblad:

“De meeste mensen leren fietsen tijdens hun kindertijd. Toch zijn er nog altijd volwassenen die niet kunnen fietsen. Daarom dit initiatief voor nieuwe Lokeraars die nog niet kunnen fietsen of het door de jaren heen verleerd zijn”, weet Ellen Fierens van de stedelijke integratiedienst. Zes weken volgen enkele  vrouwen fietsles onder begeleiding van twee vrijwillige lesgevers met ervaring. Alle deelnemers krijgen nadien ook een praktijkles in het verkeer, waarna iedereen een ‘fietsdiploma’ op zak kan steken. “Kunnen fietsen is voor deze vrouwen op meer dan één vlak betekenisvol: het verhoogt hun vrijheid en zelfstandigheid, maar ook en vooral hun tewerkstellingskansen doordat zij zich makkelijker en verder kunnen verplaatsen”, aldus nog Fierens.