Yasmina doet sedert 1 jaar vrijwilligerswerk in Emiliani. “Ik wil er zijn voor de cliënten en zo een steentje bijdragen aan een warme samenleving. Met Linda heb ik een goede band. Alhoewel Linda niet praat, kan ik toch zien dat ze geniet van het contact met mij. Het zijn de kleine dingetjes waar ik voldoening uit haal: een glimlach van Linda, een ontspannen houding in de snoezelruimte, zien dat Linda zich op haar gemak voelt als ik aanwezig ben. Het is vooral leren aanvoelen. In het begin van dit jaar ging ik drie maand op reis. De begeleiders van Linda hadden voor mij een fotoboek gemaakt met foto’s van mooie momenten met Linda. Ik heb dit boek dan ook meegenomen op reis. Door deze mooie attentie heb ik gevoeld dat de begeleiders mijn vrijwilligerswerk echt waarderen. Vrijwilligerswerk moet je met je hart doen en daardoor kan je wel degelijk een bijdrage leveren om de wereld een beetje mooier te maken.” Heb je na het lezen van dit verhaal ook interesse om vrijwilligerswerk te doen, neem dan contact op met marleen.fonteyn@emiliani.be