Een kijkje in het dagboek van de Kruier

Dag van de Zorg
18 juli 2019
Een vrijwilliger aan het woord
16 september 2019

Een kijkje in het dagboek van de Kruier

De warme zomerzon is er, korte broeken worden uit de kast gehaald en verfrissing is nodig. In juli zorgde de dagbesteding voor zomerse activiteiten voor onze cliënten. We konden een kijkje nemen in het dagboek van de Kruier

2 juli wandeling Verloren Bos

Liefste dagboek, vandaag hebben we de benen gestrekt. We hebben een wandeling gemaakt naar het Verloren Bos. Daar hebben we iets lekkers gedronken en even genoten van het mooie weer. André heeft ons hierbij een handje geholpen. Wat een leuke namiddag!

5 juli zomerse kookactiviteit

Mmmm… Dag dagboek. Vandaag hebben we fruit gesneden. Heel erg veel fruit! Als we hiermee klaar waren, hebben we ons gezellig in de tuin gezet. We hebben het fruit gemengd met een ijsje. De temperatuur was aangenaam waardoor het ijsje extra hard smaakte!

16 juli avondoptreden: Lili en Route

Hoi liefste dagboek, deze keer hebben we iets speciaals gedaan: een avondactiviteit voor cliënten van de Kruier en de Molensteen. Er hebben drie vrouwen gezongen voor ons. Heel erg mooi! Hun naam was “Lili en Route”. Dit gaan we niet snel vergeten. Ze hebben verschillende muziekinstrumenten gebruikt waaronder een djembé. Ook sommige liedjes waren gekend.

26 juli zwembad in de binnentuin

Liefste dagboek, wat een warm weer buiten… Deze week was het maar liefst 40 graden Celsius buiten! Puffen en zweten dus. Wat een geluk dat we een zwembadje hebben gekregen van Tarwedreef 2. We hebben dit meteen opgezet. Iedereen was welkom en extra toezicht was verzekerd zodat iedereen zorgeloos van de verfrissing kon genieten! Er is gezwommen en gelachen. Het water deed extra veel deugd met deze hitte. Voor degene die er liever niet helemaal ingingen, waren er verfrissende voetbadjes. Ondanks de hitte, hebben we er zalig rustige dagen van gemaakt!

29 juli uitstap naar de zee

Na een weekje puffen van de hitte kregen we iets minder tropische temperaturen over ons heen. Wij hadden een uitstapje gepland naar het buitenland, weliswaar naar Cadzand, het strand bij onze Zeeuwse noorderburen. Een goeie keuze blijkbaar want de accommodatie leunde perfect aan bij ons cliënteel. Wandelpaden tussen de duinen aangepast voor rolwagengebruikers. Een strandhuis perfect bereikbaar voor een natje en een droogje en de nodige picknicktafels, super toegankelijke toiletten  en een siëstaplaats naast onze tafel. Patrik kon er zich helemaal in vinden. Natuurlijk hoorde er ook de nodige plons erbij in het  zoute golvende natuurbad en een ijsje van de ijskar of voor de meer Bourgondiërs onder ons, een lekkere ijscoupe.

Kortom een dagje genieten, om te koesteren en te bewaren in ons dagboek.

30 juli huifkartocht

Dag dagboek ,hier zijn we weer! Vandaag hebben we een huifkartocht gemaakt  vanaf  het mooie erf “Hof ter Haegen” in Sinaai.

De Vlaamse trekpaarden trokken ons op een gezapig tempo door de mooie omgeving van Sinaai, Daknam, Lokeren.. De cliënten ,en de ondersteuners, begonnen stilletjes wat  in te dommelen…rust . Een halte met drank en een koek schudde ons terug wakker. 

Een fijne activiteit, de datum voor volgend jaar staat al in  onze  agenda!

Doorheen juli: sfeerbeelden zomer in de tuin

Heel juli hebben we genoten van de natuurlijke schaduw van de plataan. Voetbadjes à volonté, muziek allerhande, watersproeiers en natuurlijk af en toe iets lekkers om te sneukelen. Hier nog enkele foto’s om na te genieten.