Een dagje in de Teerling
5 april 2019
Zomer in Emiliani
28 juni 2019

De Cliëntenraad in Beeld

Onze reporters Karel, Werner en Stefaan zitten al van in het begin in de cliëntenraad. Graag willen ze laten zien wat de cliëntenraad juist inhoudt. Vorige week trokken ze met camera en dictafoon naar de laatste vergadering waar ze enkele leden interviewden over de werking van hun cliëntenraad.

Jelle zit de vergadering voor. Foto door Karel.
Werner interviewt Eline. Foto door Stefaan.

“Ik ben Eline, orthoagoog en één van de ondersteuners in de cliëntenraad. De cliëntenraad is een vergadering van cliënten die verschillende onderwerpen bespreken die ze belangrijk vinden hier in Emiliani. Op deze manier hebben cliënten meer inspraak in de werking van onze voorziening. We zijn 2 jaar geleden begonnen en zijn nu met een grote groep van 15 cliënten die steeds aan de vergaderingen deelnemen. We komen 5 keer per jaar samen en bespreken steeds nieuwe thema’s.”

“We hebben al een aantal zaken gerealiseerd: Cliënten mogen zelf hun kamers schilderen, kiezen zelf de maaltijd op dinsdag en kennen de werking van Emiliani al veel beter. Vandaag bespraken we onze eerste uitstap en de mogelijkheid om meer te fuiven.”

Luc. Foto door Karel.

“Ik ben Luc V. D. en woon in spildreef 2. Ik zit al lang in de cliëntenraad. Ik beslis mee over de problemen in Emiliani en vind de cliëntenraad goed. Vandaag luister ik veel.”

Eugeen. Foto door Karel.

“Mijn naam is Eugeen en ik woon in Molenberg. Soms ben ik voorzitter in de cliëntenraad en als ik geen voorzitter ben luister ik naar de anderen en zeg ik mijn gedacht. Ik ben er al van in het begin bij. Ik doe dit graag, als mensen een vraag hebben mogen ze die altijd stellen binnen de groep.”

“Iedereen moet de kans krijgen om zijn mening geven. Ik wil graag met de cliëntenraad zover mogelijk geraken en veel bereiken. Vandaag was zeer goed en druk.”

Patsy. Foto door Stefaan.

“Ik ben Patsy en ik woon in koningsdreef 1. Ik luister veel in de cliëntenraad en vertel soms iets. Ik doe dit nog niet lang en ben nog maar 4 keer geweest. Ik vind het goed om mijn uitleg te kunnen doen en te luisteren naar anderen.”