Dag van de Zorg: Als huismoeder voel ik me meer betrokken

Vacature Teamcoach
27 januari 2020
Dank je wel Cera!
25 februari 2020

Dag van de Zorg: Als huismoeder voel ik me meer betrokken.

Op de Dag van de Zorg kan je Emiliani komen verkennen en ontdekken wat er allemaal binnen onze organisatie leeft. Van technische dienst of keuken tot begeleid werken en dagbesteding. Het thema dit jaar is werken in de zorg. Als proevertje kan je al eens een kijkje nemen in woning De Kiem en hoe huismoeder Marina zich elke dag inzet voor haar cliënten.

“Ik ben Marina en ik werk nu 1 jaar in De Kiem, maar werk al 20 jaar in Emiliani. Ik werkte eerder als poetsvrouw in de dagbesteding. Nu ben ik huismoeder in De Kiem en hier zou ik graag blijven tot aan mijn pensioen (lacht).”

“Het is hier aangenaam vertoeven. De collega’s en cliënten zijn heel warm, ondanks de drukte en hoge zorgnood. Een woning met hart en ziel.”

“Huismoeder zijn is echt iets voor mij. Ik ben betrokken bij de groep. Als huismoeder ben ik er voor de cliënten, maar mijn taken zijn anders dan die van een ondersteuner. Ik heb geen verzorgende taken zoals eten geven of wassen maar doe vooral huishoudelijk werk en het onderhoud van de woning. Zo werken we als team samen om de cliënten de beste mogelijke ondersteuning te geven.”

“Als huismoeder heb je ook tijd voor de cliënten. Ik ontbijt samen met hen en mijn pauzes neem ik ook in de woning.”

“Ik vind het belangrijk dat de mensen het reilen en zeilen leren kennen van Emiliani. Ik denk dat het grote publiek nog niet goed weet hoe het er bij ons aan toe gaat en daar zou de Dag van de Zorg wel goed voor zijn. We kunnen mensen laten zien hoe we werken en hoe cliënten ondersteund worden.”

Wil je meer zien? Kom ons dan bezoeken op de Dag van de Zorg op 15 maart 2020 van 13u tot 17u. Adres: Krekelstraat 17, 9160 Lokeren.