Een plek om te wonen zoals jij het wil.
Een plek waar je je thuis voelt.
Waar je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.
Emiliani kan je dat bieden.


Of je nu veilig en beschermd op een terrein wil wonen,
of meer alleen in een huis in de straat.
We vertrekken vanuit wat jij nodig hebt en jij graag wil.
Wij gaan met jou op zoek naar een passend ‘thuis’.

Mijn begeleiders altijd in de buurt


Alan woont al enkele jaren in een woning in de Koningsdreef, samen met acht anderen. “Ik ben er best tevreden,” vertelt hij. “Mijn leven is vrij voorspelbaar. Dan begrijp ik alles beter en voel ik me veiliger. Mijn begeleiders weten dat. Daarom hebben ze samen met mij en mijn familie de nodige afspraken gemaakt over mijn begeleiding.”

“Mijn begeleiders zijn altijd in de buurt. Dat vind ik fijn. Als ik iets niet meer weet, kan ik steeds bij hen terecht met mijn vragen. En als ik me zorgen maak, zien ze dat aan me want ze kennen me goed. Ze stellen me gerust. Maar als ik mijn plan kan trekken, laten ze me doen. Zo heb ik het graag.”

“Wanneer ik de tijd uit het oog verlies, zorgen mijn begeleiders dat ik niet te laat op het werk kom. Ik ga graag werken, want ik heb zelf gekozen wat ik wil doen: koken, papier scheppen en dansen. Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Ik ga graag eens op stap om een pintje te drinken, naar de bioscoop te gaan of een voetbalmatch bij te wonen. Omdat ik niet alleen op straat durf, gaan mijn begeleiders met me mee. Of ze zoeken iemand anders om mee te gaan: een vrijwilliger, noemen ze dat. “